A világűr
Mi MICSODA JUNIOR A világűr

Mik a csillagok? Mit kell tudnia az űrhajósnak? Lehet-e sétálni az űrben?
A Mi MICSODA Junior sorozat 13. kötetéből a kis olvasó mindent megtudhat a bolygókról, a csillagokról és a világűrről. Kiderül miért különleges bolygó a Föld és miért nevezik vörös bolygónak a Marsot.
A rejtélyes kukucskálók mögött pedig mindig érdekes információ vagy játékos rejtvény lapul.
Óvodásoknak és kisiskolásoknak ajánljuk!


karton, 24 oldal,
23,7 x 28 cm
3490 Ft


A csapat két nap alatt és a Nemzetközi Űrállomásra (angol rövidítése: ISS). Tagjai egy csövön keresztül jutnak az űrrepülőből az állomásra. Az ISS-t azért építették, hogy a súlytalanság állapotában végezzenek vizsgálatokat. Egyszerre három asztronauta él a fedélzetén. Fél évet töltenek ott, közben kutatásokat végeznek a labormodulokban. Laci és Anikó édesapja társaival egy hetet tölt az ISS-en. Megjavítanak egy modult, és segítenek a legénységnek. Az űrállomáson más az élet mint a Földön: a súlytalanság miatt az olyan hétköznapi tevékenységek is, mint az evés, az ivás vagy a mosakodás sokkal bonyolultabb. Az űrhajósok lebegnek, számukra nincs fent és lent. A földi edzések során azonban alaposan felkészültek az űrállomásbeli életre.


Nézd csak!

A Nemzetközi Űrállomás 400 kilométer magasan, óránként 28 000 kilométeres sebességgel kering a Föld körül. Így fog kinézni, ha elkészül. Az ISS-ben található a híres űrvécé – a súlytalanság miatt ezt is egészen különlegesen kell megépíteni. Megtalálod?