Vasut
Mi MICSODA JUNIOR Teherautók, markolók, traktorok

Mire valók a haszonjárművek? Hogyan szállítják a túl nagy és nehéz rakományokat? Milyen gépek dolgoznak az építkezésen? Mi mindenre jó a traktor?
Jocó és Lili az erkélyről nézelődnek. A sarkon egy ponyvás teherautó kanyarodik be, mögötte szuszogva érkezik egy autóbusz. Szemben utat építenek, ami jó nagy zajjal jár. A munkagödör szélén egy markoló nyikorogva emeli magasba a kanalát. Kicsit arrébb egy úthenger és egy fura nagy munkagép dübörög. A Mi MICSODA Junior sorozat ezen kötetéből a kis olvasó mindent megtudhat az országutak mamutjairól, a kamionokról. Kiderül mi minden van vezetőfülkében, hogy miért más minden teherautó. Megtudhatja azt is, milyen munkagépeket kapcsolhatunk a traktorokhoz, mi mindenre jó a dömper, az úthenger vagy a buldózer és melyik gép töri fel az útburkolatot.
A felhajtható kukucskálók alatt további érdekességek és rejtvények lapulnak!

Óvodásoknak és kisiskolásoknak ajánljuk!
karton, 20 oldal,
23,7 x 28 cm
3690 Ft


Jocó kedvencei a kamionok, ezért nagyon örül, amikor apa azt javasolja, hogy nézzenek körül egy kamionparkolóban. Ott közelről láthatják az országutak mamutjait. A pihenőhely tele van járművekkel. A sofőrök már több száz kilométert tettek meg, és még hosszú út áll előttük. De kedvesen fogadják a kíváncsi látogatókat.
Lili meglepődik, hogy mindegyik
teherautó másképp néz ki.
– Ennek az oka – magyarázza az
egyik kamionos, hogy mindegyiket
meghatározott feladatra tervezték,
és úgy építették meg, hogy ennek
pontosan megfeleljen.
Nézd csak!
Milyen sokféle kamion áll a parkolóban!