Rendőrség
Mi MICSODA JUNIOR Rendőrség

Mi a közrendőr feladata? Milyen nyomok vezetnek el a tetteshez? Veszélyes-e a rendőrök munkája?
Valószínűleg betörtek az iskolába. A rendőrök néhány perc alatt a helyszínen vannak. A rendőr felkattintja a zseblámpáját, hogy jobban lásson, és óvatosan megközelíti az iskolát. Végigpásztázza az épületet. A fénycsóvában feltűnik egy felfeszített ablak. Semmi kétség, itt betörők jártak. De hogyan veszik fel a nyomokat? Milyen bizonyítékokat keresnek? Miben segíthetnek a tanúk? Sok-sok izgalmas kérdésre kapnak választ a gyerekek a Mi MICSODA Junior sorozat ezen kötetében. A felhajtható kukucskálók alatt pedig rejtvények és további információk lapulnak!

Óvodásoknak és kisiskolásoknak ajánljuk!
karton, 20 oldal,
23,7 x 28 cm
3690 Ft


A rendőrkutya növeli a járőr tekintélyét, elhagyatott vidéken védelmezi is vezetőjét. Üldözőbe veszi és feltartóztatja a menekülő bűnelkövetőt, megfékezi a verekedőket. A nyomozókutya szaglása nagyon jó, ezért tudja felkutatni az elrejtett robbanóanyagot vagy kábítószert. Eltűnt embereket vagy tárgyakat is képes megtalálni. A friss nyomot követve elvezetheti a rendőröket a bűncselekmény elkövetőjéhez. A rendőrkutya a kiképzésen a vezetőjével együtt vesz részt. Utána körülbelül hat-nyolc évig szolgálnak együtt.  
Nézd csak!
Az erre alkalmas kutyákat drog vagy robbanóanyag felkutatására képezik ki. Az állatok játszva tanulják meg, hogyan találjanak rá bizonyos anyagokra. Nézd csak, hogyan csinálják!