A posta
Mi MICSODA JUNIOR A posta

Ki üríti a postaládát? Miért dolgoznak a postán nyomozók? Melyik postás visel túracipőt és sílécet munka közben?
Tibi levelet szeretne küldeni barátnőjének, Lillának. Még soha nem írt igazi levelet, ezért izgatottan lát neki. Vajon hogyan jut el levele Lillához?
A Mi MICSODA Junior sorozat 15. kötetében a kis olvasó végigkísérheti a levél útját a postaládától a levélfeldolgozón át a címzettig. Megtanulhatja, hogyan kell helyesen megcímezni a borítékot, hogy levele biztosan célba érjen. Kiderül, mire való a légiposta, melyek a különösen értékes bélyegek.
Óvodásoknak és kisiskolásoknak ajánljuk!


karton, 24 oldal,
23,7 x 28 cm
3490 Ft


A borítékot meg kell címezni, és rá kell írni, hogy ki a feladó. Tibi a boríték jobb alsó felére írja Lilla nevét és címét, hogy a postás tudja, hova kell kézbesíteni a levelet. A saját nevét és címét a bal felső sarokba írja. Természetesen fizetni kell azért, hogy a levél eljusson a címzetthez. Tibi a boríték jobb felső csücskébe bélyeget ragaszt. Ezzel bérmentesíti a levelet. A bélyeg a postán kapható. A bélyeg megvásárlásával megfizetett díj neve portó. Bélyeg nélkül nem lehet levelet küldeni. A posta a bélyeg nélküli levelet visszaküldi a feladónak. Tibi egy különleges bélyeget választott, hogy ezzel is örömöt szerezzen barátnőjének.


Nézd csak!

Tibi levelét aznap este sok más levéllel együtt
elvitték a levélfeldolgozó központba. Itt a leveleket
szállítószalagon szállítják a különböző munkaállomásokhoz.