Földünk
Mi MICSODA JUNIOR Az indiánok

Milyen volt egy indián falu? Miről tanultak az indián gyerekek? Kiből lehetett törzsfőnök?
Az indiánsátor közepén halkan ropog a tűz. A férfiak holnap hajnalban indulnak a bölényvadászatra. Kicsi Hód és a húga Kacagó Napsugár izgatottan figyelik apjukat, aki a fegyvereit készíti elő. A kisfiú alig várja a másnapot. Életében először mehet ő is a vadászokkal. Hogyan zajlik a bölényvadászat? És mit csinálnak az indiánok amikor nem vadásznak? A MI MICSODA Junior sorozat ezen kötete az indiánok világába kalauzolja el a kis olvasót. Megtudhatják miben hittek az indiánok, hol verték fel a sátrukat és az is kiderül, milyenek voltak az indián ünnepek. Érdekes fejtörők és felhajtható kukucskálók teszik még izgalmasabbá a könyvet.

Óvodásoknak és kisiskolásoknak ajánljuk!
karton, 24 oldal,
23,7 x 28 cm
3490 Ft


Amerika őslakosai az indiánok. Közel 30 ezer évvel ezelőtt, a jégkorszakban Ázsiából vándoroltak át. Akkoriban a két kontinens még összeért, és a jégmezőn át lehetett gyalogolni egyikről a másikra. Az első európaiak az 1500-as években viszont kelet felől szálltak partra Amerikában. Észak-Amerikában ekkor már 500 indián törzs élt. Némelyik a bölénycsordákat követve nomád életmódot folytatott. Más törzsek letelepedtek, állandó házakban laktak, és földműveléssel foglalkoztak.  
Nézd csak!
A különböző indián törzseknek nagyon eltérő életmódjuk volt. Az irokézek fából ácsolt hosszúházakban laktak a Nagy-tavak környékén. A prérilakók közé tartozó mandánok földbe ásott kunyhói a Missouri folyó völgyében álltak. Kukoricát, tököt és babot termesztettek. És a többiek?