Földünk
Mi MICSODA JUNIOR Az időjárás

Mérhető-e az időjárás? Miért nem esnek le a felhők az égről? Hogyan készül az időjárás-jelentés?
Végre elérkezett a nagy nap: a család nyaralni indul. Nelli és Jocó izgatottak. Még soha nem jártak az Északi-tengernél. Az Északi-tengernél gyakran fúj a szél, sokszor esik, de nyáron azért meleg napokra is lehet számítani.
Mitől függ, hogy milyen az idő? A Mi MICSODA Junior sorozat ezen kötetéből kiderül! Azt is megtudhatják a gyerekek, miért nem egyforma mindenütt az időjárás, hogyan keletkezik a csapadék és mi a különbség a hurrikán és a tornádó között. A felhajtható kukucskálók alatt további érdekességek és rejtvények lapulnak!

Óvodásoknak és kisiskolásoknak ajánljuk!
karton, 24 oldal,
23,7 x 28 cm
3490 Ft


Az időjárás pontos mérését csak a mérőeszközök, például a hőmérő és a barométer feltalálása tette lehetővé. Az első, műszerekkel felszerelt meteorológiai állomást 250 évvel ezelőtt alakították ki. Ám telefon, fax és számítógép hiányában nem tudták azonnal begyűjteni és kiértékelni az adatokat. Ma a mérőállomások folyamatosan továbbítják az adatokat a világ meteorológiai szolgálatai számára.  
Nézd csak!
Apa és Jocó boltba menet meglátnak egy meteorológiai állomást. A meteorológus éppen ellenőrző körsétáját végzi. Apáék kíváncsiak, hogy működnek a mérőműszerek, ezért megkérik, hogy magyarázza el nekik. Te tudod, melyik műszer mit mér?