Háziállatok
Mi MICSODA JUNIOR Háziállatok

Milyen állatok élnek a gazdaságban? Hogyan kerül a tej a boltokba? Milyen gépekkel dolgoznak a gazdák a földeken? Hogyan lesz a magból kenyér? Hogy készül a gyapjú? A Mi MICSODA Junior sorozat 7. kötetében egy gazdaság életébe tekinthet be a kis olvasó. Lőrinc gazda és családja többféle állatot tart: tyúkokat, disznókat, marhákat, lovakat és juhokat. A földeken kukoricát, repcét és burgonyát termesztenek, gyümölcsfákat nevelnek és egy veteményest is gondoznak. A család munkáját modern gépek segítik. A felhajtható kukucskálók alatt további érdekességek és rejtvények lapulnak! Óvodásoknak és kisiskolásoknak ajánljuk!
karton, 20 oldal,
23,7 x 28 cm
3690 Ft


A képen is láthatod, hogy a gazdaság több épületből áll: az istállóban laknak az állatok, a pajtában tárolják a gépeket, a lakóházban Lőrinc gazda és családja él. Körös-körül hatalmas parcellák terülnek el. Ezeken kukoricát, repcét és burgonyát termesztenek, gyümölcsfákat nevelnek, és egy veteményest is gondoznak. Lőrinc gazda és a felesége eteti az állatokat, és ők művelik a földet. Munkájukat a gépek még
könnyebbé teszik. Ezen a birtokon sokféle állat él: tyúkok, disznók, marhák, lovak és juhok. Manapság ez
már ritkán fordul elő. Sok gazda inkább csak
egyfajta állatot tart, mert szeretne
minél gazdaságosabban, minél
nagyobb mennyiségben tejet,
húst vagy tojást termelni.

Nézd csak!
Fedezd fel, mi minden található a birtok területén! Hol élnek a tehenek és a lovak? Mit árulnak a boltban? Milyen gépek állnak a pajtában?