Földünk
Mi MICSODA JUNIOR Földünk

Mennyi idős a Föld? Hogyan keletkeztek a hegyek? Tüzet okádnak-e a vulkánok? Miért vannak nappalok és éjszakák? Miért van olyan hideg az északi sarkon? A Mi MICSODA Junior sorozat 8. kötetében sok izgalmas kérdésre kap választ a kis olvasó. Kiderül, miért tudunk a Földön élni, hogyan keletkeznek a cseppkövek, miféle kincseket rejt a talaj és mi mindent tehetünk Földünk megóvásáért. Érdekes fejtörők, kísérletek és felhajtható kukucskálók teszik még izgalmasabbá a könyvet. Óvodásoknak és kisiskolásoknak ajánljuk!
karton, 20 oldal,
23,7 x 28 cm
3690 Ft


A tudósok is csak megbecsülni tudják a Föld korát. Bolygónk hihetetlenül öreg, mintegy 4,5 milliárd éves. A világűr azonban még nála is sokkal öregebb. A Föld feltehetőleg nagy mennyiségű porrészecskéből keletkezett, melyek a hatalmas ősrobbanás után keringtek a világűrben. A porfelhő aztán csomóvá sűrűsödött, amelyből izzó gömb keletkezett, és ez lassan kihűlt. Naprendszerünkben a Föld hét másik bolygóval együtt kering a Nap körül, sorrendben a Merkúr, a Föld, a Vénusz, a Mars, a Jupiter, Szaturnusz, Uránusz és Neptunusz. A Plútó, amelyet sokáig közéjük soroltak, ma már nem számít bolygónak, mert túl kicsi.  
Nézd csak!
Naprendszerünkben a Föld hét másik bolygóval együtt kering a Nap körül. A képen ezek közül ötöt látsz. Tudod, melyik hiányzik?