Dinoszauruszok
Mi MICSODA JUNIOR Dinoszauruszok

A Mi MICSODA JUNIOR 3. kötetében bepillanthatunk a régi idők mindennapjaiba: az érdeklődő olvasó a kötet lapjain megismerheti a földtörténeti középidőben élt dinoszauruszokat. Megtudhatja, hogyan vadásztak a húsevők, melyik dinó volt hosszabb egy autóbusznál, miért pusztultak ki ezek az állatok, illetve hogy miként kerülnek a csontvázak a múzeumba. A rejtélyes kukucskálók mögött mindig érdekes információ vagy feladat lapul. Ezáltal is bővülnek a kicsik ismeretei, és egyre többet tudnak meg a dinófajokról, méreteikről és táplálkozási szokásaikról.
Óvodásoknak és kisiskolásoknak ajánljuk!
karton, 20 oldal,
23,7 x 28 cm
3690 Ft


Földünk elképzelhetetlenül öreg, körülbelül 4,6 milliárd éves. A dinoszauruszok hosszú-hosszú idővel ezelőtt, az úgynevezett földtörténeti középidőben éltek, amely 250 millió évvel ezelőtt kezdődött. Három részre, a triász, a jura és a kréta korra tagolhatjuk. Az utolsó dinoszauruszok körülbelül 65 millió évvel ezelőtt, a kréta kor végén
haltak ki.
Mivel a maiakhoz hasonló első emberek
csak körülbelül 100 ezer évvel ezelőtt
jelentek meg a Földön, közülük senki
sem találkozott soha velük. Amikor
tehát ők éltek a Földön, a dino-
szauruszok már sok millió éve
kihaltak.

Schau hin!
A Brakioszaurusz nemcsak nagy volt, hanem nehéz is. Sokkal nehezebb, mint egy elefánt. Mit gondolsz: összesen hány elefánt nyom annyit, mint egy Brakioszaurusz?