Vasut
Mi MICSODA JUNIOR Bálnák és delfinek

Miért tartják alvás közben fél szemüket nyitva a delfinek? Milyen mélyre merül az ámbráscet? Hogyan társalognak a bálnák?
Gyönyörű hossszúszárnyú bálna emelkedik ki a tengerből. Laura és Miki ámulva nézik. A szelíd óriás hatalmas csobbanással merül alá. A cetek népes családját ismerheti meg a kis olvasó a Mi MICSODA Junior sorozat ezen kötetéből. Kiderül, hogyan születik a kisbálna, hogyan keletkezik a páraszökőkút, melyik bálna éneke a legszebb és mi minden veszély leselkedik a bálnákra.
A felhajtható kukucskálók alatt további érdekességek és rejtvények lapulnak!

Óvodásoknak és kisiskolásoknak ajánljuk!
karton, 20 oldal,
23,7 x 28 cm
3490 Ft


A fogascetek villámgyors ragadozók. Fogukkal megragadják a zsákmányt, és rágás nélkül, egészben nyelik le. Kedvencük a tintahal, de nagyobb halakat is gond nélkül felfalnak. A gyilkos orkák megtámadják a pingvineket, sőt a fókákat és más bálnákat is. Az óriás sziláscetek étlapján sokkal kisebb zsákmányállatok szerepelnek. Főleg a rákokat és planktont kedvelik. A plankton nem más, mint a vízben lebegő parányi állatok és növények összessége. A sziláscetek hatalmas mennyiségű vizet szívnak be, és abból szűrik ki a táplálékot. Nyelvükkel kipréselik a vizet a szilákon keresztül, amelyeknek kefeszerű végein fennakad a rengeteg apró élőlény.
Nézd csak!
A delfinek azért úszkálnak körbe-körbe, hogy összetereljék a halakat. Azután betörnek a rajba, és lecsapnak.